Stichting Amateurfilm

De website van Stichting Amateurfilm is een ontmoetingsplek voor amateurfilmers en liefhebbers die zich bezig houden met de geschiedenis, hergebruik en studie van amateurfilm.

Dag van de Amateurfilm

Sinds 2004 organiseert de Stichting Amateurfilm ieder jaar de Dag van de Amateurfilm. De “Dag” is bedoeld om de belangstelling voor amateurfilms en de initiatieven daaromheen te stimuleren en om het publiek kennis te laten maken met de resultaten. Sinds 2007 is de Dag onderdeel van het programma van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

In verband met de komst van een nieuw bestuur en een nieuwe koers, is er dit jaar géén Dag van de Amateurfilm. Als stichting willen we ons in de toekomst meer aansluiten bij bestaande evenement, onderzoek ondersteunen en de geschiedenis van de amateurfilm beter in kaart willen brengen. De Dag van de Amateurfilm fungeert als etalage voor de jaarlijkse ontwikkelingen rondom amateurfilm, maar biedt weinig mogelijkheden voor de overige activiteiten van de stichting. Vandaar dat er is besloten in ieder geval dit jaar geen Dag te organiseren.

Voor een verslag van de Dag van de Amateurfilm 2012, klik hier.